Alex in Spanje op traingskamp voor Hello Padel Academy

HELLO Padel Academy Nederland is in 2015 opgericht door Alex Luneman, Camil Bouwhuis en Marcel Bogaart. Het doel was: de passie voor deze racketsport te combineren met de Zuidelijke Spaanse bevlogenheid en de Westerse nuchterheid. En met succes. Inmiddels is HELLO Padel Academy Nederland gegroeid tot een goed georganiseerde organisatie met een bevlogen team van 11 trainers. De trainingen boeken succes op alle niveaus en voor diverse doelgroepen van jong en oud.

Sinds 2017 werkt HELLO Padel Academy Nederland samen met professionele padel trainer Mauri Andrini. Mauri geeft padel trainingen over de hele wereld en richtte HELLO Padel Academy op, de overkoepelende organisatie van de HELLO Padel Academy groep. Mauri komt regelmatig naar Nederland om het team mee te nemen in zijn wereld van padel en om samen met hen de techniek en keuzes te bepalen. De padel sport is in andere landen als Spanje al jaren een beleving. Daarom zijn er meerdere ervaren Spaanse fulltime trainers bij de HELLO Padel Academy om die passie door te geven aan Nederlandse spelers.

Waarom trainen bij HELLO Padel Academy? HELLO Padel Academy geeft sinds 2015 les op hoog niveau. Door continu kennis op te doen en het ontwikkelen van nieuwe oefeningen houden we de methodiek van HELLO Padel up-to-date.

Waar blinken de trainers van HELLO Padel Academy in uit? De Nederlandse trainers hebben de juiste diploma’s van verschillende instanties uit de padel wereld. De Spaanse trainers zijn ervaren en hebben een dermate scholing gehad in Spanje of Argentinië dat ze mijlenver voorlopen op de nog beperkte kennis in Nederland over padel.

In 2015 werd Alex Luneman samen met Marcel Bogaart oprichter van de Academy. Met een didactische kennis in tennis van ruim 25 jaar, is Alex zich sinds die tijd jaar volledig aan het inlezen in Padel. Reizen en opleidingen in Spanje, Zweden, Duitsland en België zijn voorafgegaan, om zich nu voornamelijk te bemoeien met het opleidingsinstituut voor trainers in opleiding. Uiteraard probeert Alex 4/5 keer per week zelf te spelen. De missie voor de komende jaren is verbinden. Verbinden met mensen die de sport groter en voornamelijk sterker willen maken op het gebied van opleiden en trainingen geven.

Na 10 jaar tennisles geven kwam Camil in aanraking met Padel. Dit leuke spelletje werd vanaf het eerste moment vier keer per week gespeeld en kort daarop volgde de opleiding tot padelinstructeur via de NPB.

Vanaf 2016 gelicenceerd en volledig betrokken bij de Padel Academy. Camil verzorgd padellessen aan alle niveaus. Om dit te realiseren worden de padeltrainers acht keer per jaar opgeleid door o.a. Mauri Andrini, German Schäfer en hebben hier voorafgaand meerdere tripjes naar Spanje plaats gevonden om kennis op te doen bij coaches die met een juiste aanpak ons de juiste informatie verstrekken. Deze kennis kunnen wij nu voortzetten bij het geven van onze trainingen.

In 2015 werd Marcel samen met Alex Luneman oprichter van de Padel Academy. Marcel is al sinds 2013 actief als padelspeler. Hij werd in 2013 Nederlands kampioen met Greg Cheng in Maaspoort. Tevens is hij winnaar van vele nationale & internationale padeltoernooien (1e Nederlander die FIP100 toernooi heeft gewonnen, (Keulen 2013), 1e speler op de WPT tour (Alicante 2014), hoofdtoernooi wereldkampioenschappen in Bilbao 2015.
Door zijn ervaring en trainingsstages bij o.a. Maxi Castellote, Lucas Eslava en Pablo Ayma heeft hij ervaren hoe de toptrainers trainen. Tevens is Marcel eigenaar van Padelshop.com. Ideale sparringpartner dus voor toekomstige clubs die op padelgebied geadviseerd willen worden i.s.m. de HELLO Padel Academy.

Mauri Audrini is dé oprichter van HELLO Padel Academy. Al zo’n 25 jaar is hij actief in de padel wereld en speelde hij zelf altijd op hoog niveau. Sinds 2015 was er zeer actief contact tussen Mauri, Alex en Marcel en in 2018 besloten ze de handen ineenteslaan om de Benelux te voorzien van de Padel sport. Naast een samenwerking met de Padel Academy is Mauri nog actief als speler op de World Padel Tour en dagelijks in gezelschap van de mondiale top van doet verslag op de Spaanse televisie voor de World Padel Tour.

Sylvia is onze admistratieve en organisatorische duizendpoot. De stabiele en rustige factor binnen de roedel. Als er iets moet worden uitgezocht op welk gebied dan ook voor de coaches of de organisatie… call Sylvia en zij zoekt het voor ons uit. Daarnaast organiseert ze ontzettend veel toernooien door het land op haar eigen houtje. Voor onze groep is Syl onmisbaar.

Marc is 21 jaar oud en is dol op de padel sport. Al vele jaren beoefend hij tennis en padel. Hij is al zo’n zes jaar padel coach. Padel is een van zijn grote passies. Hij staat dan ook graag op de baan en speelt zo nu en dan een wedstrijd. Het geeft hem veel voldoening om zijn kennis in andere landen over te kunnen dragen.

Hello!
My name is Manu Coronel. I come from Madrid, Spain and since 2018 I am a paddle teacher of all ages and levels. I am at Hello Padel Academy because it is one of the great academies around the world and anyone who wants to improve either as an instructor or a player must be associated with this company. I started playing when I was 10 years old until when I was 15 years old I competed in some federated tournaments in Madrid. Do you want to start your improvement? Ask for Manu and we will meet on court

Hello my name is Carles, I’m 23 years old and I’m from Barcelona, I’ve been a padel player for many years and I’m currently working as a coach. I decided to live the experience abroad with Hello Padel. They have a wide platform to develop my professional skills.

Ik ben Romar Beke, 23 jaar en woonachtig in Den Haag. In de afgelopen jaren ben ik als tennisser op topsport niveau actief geweest. Sinds een aantal jaar heb ik mijn nieuwe passie gevonden in padel.
Alle ervaringen die ik heb opgedaan gedurende mijn topsportcarrière wil ik gebruiken om mijn spelers te motiveren het maximale uit zichzelf te halen op de padelbaan.

Voor succes is geen recept, daarom zal ik voor elke speler een gepersonaliseerde methode toepassen en gedurende dit traject vol met leermomenten opzoek gaan naar het behalen van resultaat. Ik heb ontzettend veel zin om mijn passie voor padel met jullie te delen, vamos!

Ik ben Marcella Koek (34 jaar) en woon in Den Haag.
Na mijn tennis profcarrière waarin ik over de hele wereld toernooien speelde heb ik mijn KNLTB trainers diploma gehaald. Ik breng nu dagelijks mijn kennis en ervaring over aan de getalenteerde topjeugd.

7 jaar geleden kwam ik in aanraking met padel en ik was direct verslaafd.
Sindsdien maak ik deel uit van het Nederlands Team.
Het mooie aan padel vind ik dat je altijd met z’n tweeën speelt en samen de juiste tactiek moet kiezen om elkaars sterke punten te kunnen gebruiken.
Al die jaren word ik al gesteund door de HPA! Ik voel me er helemaal thuis en we zijn altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen binnen mijn spel.
Op dit moment volg ik meerdere trainingen per week en speel ik wekelijks toernooien, waarbij ik ook tijdens de wedstrijden de juiste begeleiding krijg om mijn spel nog verder te verbeteren!
Mijn skills op de baan zijn de smash naar het hek, netspel en doorzettingsvermogen!

Uiteraard wil ik ook graag mijn enthousiasme over dit mooie spelletje overbrengen aan andere mensen en geef ik sinds een aantal jaren als gecertificeerde padelcoach ook padeltrainingen.

Hoi, ik ben Steffie Weterings.
Ik ben 33 jaar en woonachtig in Hoek van Holland. In het verleden heb ik op hoog niveau getennist en de laatste 15 jaar ben ik actief als tennis coach.

2 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met padel en sindsdien verliefd op het spel. De combinatie van touch en kracht vind ik heel erg leuk. Het net spel is iets wat mijn aandacht in tennis altijd trok en waar ik in padel nog veel meer mee kan. Daarnaast vind ik het tactische element en samenspel een leuke uitdaging. Je staat er nooit alleen voor en bent bewust bezig met tactische keuzes om elkaar in de juiste positie te zetten. De keuze voor HPA was voor mij vrij snel gemaakt. Ik had een directe klik met het team en voelde mij vanaf het eerste moment op mijn gemak.

De sfeer en ambiance op de club gaven mij een gevoel van thuis komen. Daarnaast vind ik de kennis en ervaring van HPA heel fijn. Ik heb in korte tijd als speler veel geleerd en hoop dat door te zetten in de toekomst.

Aangezien ik zo enthousiast ben over het spel heb ik een jaar geleden besloten mij te ontwikkelen als padel coach. Ik speel veel wedstrijden en toernooien en wil graag mijn ervaring en kennis delen met andere mensen. Mijn skills op de Padel baan zijn mijn fysiek, netspel en vechters mentaliteit