CONTACT MAAR EERST… AL JE VRAGEN OP EEN RIJ

Wil je meer weten over padel, padel lessen, de trainers of over de mogelijkheden bij de HELLO Padel Academy? Voor het gemak hebben we de meest voorkomende vragen hieronder al voor je gesteld en beantwoord. Staat je vraag er niet bij? Vul het onderaan de pagina het formulier in en we nemen contact met je op.

Kan ik me in mijn eentje opgeven om bij een groep aan te sluiten?

Ja! Je kunt je via het inschrijfformulier voor de cursusreeks in je eentje aanmelden. Geef aan wat je niveau, leeftijd en beschikbare dagen en tijden zijn om het makkelijker voor ons te maken. Ook meerdere trainings opties aanvinken helpt ons makkelijker een groepje voor je te vinden op niveau.

Wanneer kan ik proefles/flexibele les volgen?

Deze trainingen zijn eigenlijk altijd doordeweeks voor 17:00 uur. Op sommige locaties eveneens op de zaterdag. Op zondag worden er geen trainingen gegeven. Om een losse training te boeken kun je per locatie bij één van onze trainers terecht. Vul op de website een formulier in en we nemen contact met je op!

Waar kan ik me inschrijven voor een padelcursus?
Als je in de menubalk op ‘Locaties’ klikt kan je vervolgens op je gewenste trainingslocatie kiezen. Op deze pagina verschijnen rechts onderin in beeld (soms moet het even laden) de lessen waarvoor je je kan aanmelden. Klik op de gewenste groepsgrootte en vul hier je gegevens in.
Op welke dagen vinden de lessen plaats?

Maandag tot en met vrijdag in de avonduren. Doordeweeks overdag kun je losse trainingen reserveren en op sommige locaties is het eveneens mogelijk om op zaterdag flexibel (los) te trainen.

Kan ik nog meedoen aan de cursus die al is begonnen?

Soms zijn er nog wel plekjes vrij als je cursus nog open staat om in te schrijven. Als er wordt vermeld: sorry geen lesmogelijkheden betekent dat er voor het huidige seizoen geen lesmogelijkheden meer zijn in de avond groepen.

Wanneer start de volgende cursus?

Meestal aansluitend op de cursus die op de website is vermeld. Wanneer de actuele cursus is begonnen zie je bij de inschrijf mogelijkheden in de titel de cursusduur en wanneer deze eindigt. Precies op de helft van de huidige cursus zal de nieuwe cursus weer op de website staan waarvoor je je dan weer kan inschrijven.

Op welke locaties zijn jullie werkzaam?

Klik in het menu op ‘LOCATIES’.

Wanneer hoor ik of ik ben geplaatst voor een groep?

1 tot 2 weken voor aanvang van de cursus proberen wij je een bevestiging per mail te sturen. Mocht je nog niks hebben gehoord voor die tijd betekent dit vaak dat we je al hebben kunnen plaatsen op een gewenst moment dat jij hebt aangegeven in het inschrijfformulier. helaas duurt het soms iets langer om te bevestigen omdat bijvoorbeeld de groep nog niet compleet is of de baan en/of trainer nog niet bevestigd zijn.

Als ik mijzelf inschrijf voor de cursus, zit ik er dan meteen aan vast?
Nee je zit dan niet vast aan kosten. Pas als we je kunnen plaatsen in een juiste groep krijg je na de eerste les je factuur per mail toegestuurd.
Moet ik een eigen racket meenemen?
We raden je wel aan een eigen racket te kopen. Zo krijg je wat gevoel in je eigen racket. Op iedere locatie kan je een racket huren voor €3,00 per keer voor het geval je geen racket hebt.
Welke kleding/schoenen moet ik aan?

Tijdens de les is het afhankelijk per locatie en les of je je nu warm of koud moet kleden. Wij raden altijd aan om zowel kort als lang aan te doen zodat je dit tijdens de les zelf kan sturen (korte broek/rok alvast onder je lange outfit aan). Schoenen zijn belangrijk met een ruw profiel denk aan vissengraat profiel zoals sommige tennisschoenen. Hardloop schoenen of fitnes schoenen raden we af want die geven niet de stabiliteit die je zou moeten hebben (met het naar links en rechts bewegen).

Wat gebeurt er als ik een keer niet kan komen naar de les?

Als de les wel doorgaat omdat deze niet is geannuleerd door de trainer maar alleen jij in de groep niet kan komen kunnen we helaas weinig voor je betekenen. Uit ervaring is inhalen in een andere groep niet te realiseren dus raden wij je aan om voor dat ene moment iemand uit je eigen familie of vrienden kring te sturen voor een keer zodat deze persoon jouw les kan overnemen.

Wat gebeurt er wanneer ik op een buitenlocatie train en het is slecht weer?

De trainer schat in of er les gegeven kan worden. De banen zijn altijd bespeelbaar maar het materiaal (rackets en ballen) kunnen hier niet goed tegen. Een beetje regen is acceptabel maar stortbuien niet. Op onze buitenlocaties houden wij dan ook rekening met een extra week of twee inhaal mogelijkheden.

Kan ik mijn inschrijving wijzigen of annuleren?

Heb je je aangemeld voor een flexibele training via WhatsApp rechtstreeks bij een trainer? Dan kun je voor een (indoor) les binnen 24 uur voor de les begint nog annuleren. Bij slecht weer annuleren wij de (outdoor) padel les kosteloos en kun je een nieuwe datum inplannen.

Ik speel tennis/squash. Kan ik met die vaardigheden meteen goed padel spelen?
Iedereen kan padel leren spelen. Padel is een op zichzelf staande actieve sport voor jong en oud. Een basiskennis van tennis kan handig zijn in het begin, maar hoeft dus niet.
Kan ik ook een padel training boeken voor bijvoorbeeld mijn bedrijf of vriendenclub?
Ja, dat is op al onze locaties mogelijk. Padel is een sociale sport. Je kunt een groep vanaf acht personen aanmelden voor een clinic (eenmalige introductieles).
Kan ik me inschrijven zonder lidmaatschap?
Ja dat kan. Je hoeft niet lid te zijn van een vereniging om deel te nemen aan de lessen. Het aantal lessen per cursus verschilt per locatie en per seizoen.
Hoe oud moet je minimaal zijn voor padel?
Vier jaar. Er zijn speciale jeugdtrainingen voor de jeugd van 4 tot 18 jaar.
Kan ik na mijn training nog vrijspelen?
Je kunt op de meeste locaties een baan reserveren na de les. Neem hiervoor contact op met de locatie waar je les hebt.
Moet ik lid zijn van een club of vereniging om te padellen?
Nee, je kunt lessen van HELLO Padel Academy volgen zonder lid te hoeven zijn.
Ik wil vaker spelen naast mijn training, hoe doe ik dat?
Meld je aan bij de diverse WhatsAppgroepen bij de locaties of start met onderlinge toernooitjes. Je ontmoet zo snel andere padellers.
Hoe betaal ik voor mijn trainingen?

Het lesgeld betaal je via een factuur. Deze ontvang je in, of net na, de 1e trainingsweek van de cursus per e-mail.