Over padel

Wat is padel? Padel is een van de snelst groeiende sporten wereldwijd. Het is een combinatie van tennis en squash waar iedereen van elke leeftijd zijn of haar energie in kwijt kan: van kinderen, bedrijven, groepen vrienden tot aan families.

Met hoeveel mensen speel je padel? Je kunt je aanmelden met minimaal één tot maximaal vier personen. Een potje padel speel je altijd met vier personen, twee tegen twee. Trommel een partner op en daag je vrienden of andere koppels uit voor een potje.

Hoe ziet een padelbaan eruit? Een padelbaan (ook wel kooi genoemd) heeft een oppervlakte van 10 meter breed bij 20 meter lang met rondom een omheining van glazen wanden en hekwerk. De zijkant van een baan is drie meter hoog, de achterkant vier meter.

Wat maakt padel anders dan tennis of squash? Padel is verrassend en snel. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn. De bal gaat telkens weer anders. Net als je denkt verslagen te zijn krijg je onverwachts een tweede kans, doordat de bal bijvoorbeeld met behulp van de wanden van richting veranderd. Maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen. In iedere wedstrijd zitten ook lange en spectaculaire rally’s.

Hoe werkt de puntentelling bij padel? Bij padel speel je met dezelfde puntentelling als bij tennis. Dus 15 / 30 / 40 en game. Bij 40-40 (deuce) geldt de regel dat je met twee punten verschil de game wint. Bij twee gewonnen sets ben je de winnaar.

Hoe serveer je bij padel? Het punt begint altijd met een opslag die diagonaal en onderhands wordt gespeeld. Je slaat de bal bij het serveren nadat je hem laat stuiteren. De bal moet wel stuiteren binnen het servicevak van je tegenstander en mag het glas raken. Als de bal tegen het hek stuitert (na één keer stuiteren) is de service uit en mag je een tweede service slaan.

Over inschrijvingen en padel trainingen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen of annuleren? Heb je je aangemeld voor een flexibele training via WhatsApp rechtstreeks bij een trainer? Dan kun je voor een (indoor) les binnen 48 uur voor de les begint nog annuleren. Bij slecht weer annuleren wij de (outdoor) padel les kosteloos en kun je een nieuwe datum inplannen.

Ik speel tennis/squash. Kan ik met die vaardigheden meteen goed padel spelen? Iedereen kan padel leren spelen. Padel is een op zichzelf staande actieve sport voor jong en oud. Een basiskennis van tennis kan handig zijn in het begin, maar hoeft dus niet.

Kan ik ook een padel training boeken voor bijvoorbeeld mijn bedrijf of vriendenclub? Ja, dat is op al onze locaties mogelijk. Padel is een sociale sport. Je kunt een groep vanaf acht personen aanmelden voor een clinic (eenmalige introductieles).

Kan ik me inschrijven zonder lidmaatschap? Ja dat kan. Je hoeft niet lid te zijn van een vereniging om deel te nemen aan de lessen. Het aantal lessen per cursus verschilt per locatie en per seizoen.

Kan ik samen met mijn kinderen een padel training volgen? Ja dat kan. Je kan met kinderen vanaf vier jaar deelnemen aan de lessen.

Hoe oud moet je minimaal zijn voor padel? Vier jaar. Er zijn speciale jeugdtrainingen voor de jeugd van 4 tot 18 jaar.

Kan ik een racket huren of lenen tijdens de training? Ja, bij de balie kun je een racket huren voor de training. Neem contact op met de locatie voor de prijzen en voorwaarden.

Kan ik na mijn training nog vrijspelen? Je kunt op de meeste locaties een baan reserveren na de les. Neem hiervoor contact op met de locatie waar je les hebt.

Geven jullie groeps- of privétrainingen? Je kunt kiezen uit privélessen of padel trainingen voor twee tot vier personen.

Bij welke trainer kan ik een padel training volgen? Kijk bij de locaties waar je wil spelen. Je vindt hier ook de contactgegevens van de trainers op die locaties.

Moet ik lid zijn van een club of vereniging om te padellen? Nee, je kunt lessen van HELLO Padel Academy volgen zonder lid te hoeven zijn.

Het is slecht weer en ik heb training buiten, wat nu? De trainers beoordelen bij slecht weer, indien nodig in overleg met jou en de locatie, of de padel training door kan gaan. Heb je via WhatsApp een flexibele les bij een trainer geboekt? Dan wordt bij een outdoor locatie de eerste les in overleg opnieuw ingepland.

Ik wil vaker spelen naast mijn training, hoe doe ik dat? Meld je aan bij de diverse WhatsAppgroepen bij de locaties of start met onderlinge toernooitjes. Je ontmoet zo snel andere padellers.

Hoe betaal ik voor mijn trainingen? Het lesgeld betaal je via een factuur. Deze ontvang je voor aanvang van de cursus per e-mail.

Wanneer hoor ik wanneer ik ben ingedeeld voor een cursus? We streven ernaar binnen 7 tot 14 dagen voor de start van de cursus contact met je op te nemen.

Over HELLO Padel Academy

Waarom trainen bij HELLO Padel Academy? HELLO Padel Academy geeft sinds 2015 les op hoog niveau. Door continu kennis op te doen en het ontwikkelen van nieuwe oefeningen houden we de methodiek van HELLO Padel up-to-date.

Waar blinken de trainers van HELLO Padel Academy in uit? De Nederlandse trainers hebben de juiste diploma’s van verschillende instanties uit de padel wereld. De Spaanse trainers zijn ervaren en hebben een dermate scholing gehad in Spanje of Argentinië dat ze mijlenver voorlopen op de nog beperkte kennis in Nederland over padel.

Wat is het verschil tussen een padel cursus en een padel training? Een cursus bestaat uit een opbouw van doelen en oefeningen in meerdere lessen. Op ieder niveau. Wekelijks komen er nieuwe onderwerpen uit de sport naar voren waar je mee gaat trainen. Bij een flexibele training werk je eenmalig aan een specifiek onderdeel of maak je kennis met padel.