WIE, WAT EN HOE….. DOEN WIJ HET.

De Padel Academy heeft een duidelijke methodiek en loopt voorop op het gebied van het verzorgen van padeltrainingen. Sinds 2016 is er een team van 11 trainers dagelijks bezig met de ontwikkeling van technische, tactische en fysieke aspecten van de sport om dit te implementeren in de dagelijkse trainingen. Trainers en het aantal leerlingen in deze nieuwe opkomende sport in Nederland groeit en iedereen kan het spelletje snel spelen maar om het goed te leren spelen, dat is een hele klus en wij kunnen je daarbij helpen.

Na een geruime tijd van onderzoek is er in het najaar van 2017 de keuze gemaakt om in de hoofdlijn de methodiek van Hello Padel aan te houden. Head Coach Mauri Andrini heeft wekelijks contact om voortgangen van spelers maar ook trainers en trainingen door te spreken. 6x per jaar krijgen de trainers trainingen van Mauri om ze sterker te maken en didactische vaardiger. Naast deze bijzondere trainingswijze zijn alle trainers voorzien van diverse certificaten van een aantal gerenoveerde padelscholen en ook de Nederlandse opleidingen zijn vrijwel door alle trainers gevolgd en behaald (Nederlands Padel Bond en KNLTB Padel). Door te blijven investeren in kennis en kunde zijn wij ervan overtuigd dat de Padelacademy het kenniscentrum is voor padeltrainingen voor volwassenen, kinderen en rolstoel Padel.


Doelgroepen

Zoals gezegd groeit de sport gestaag en we krijgen dagelijks uit diverse hoeken aanvragen. Van kinderen en scholen, het bedrijfsleven, groepen vrienden, huisvrouwen en steeds meer tennissers die toch ook wel een training willen volgen. De volksmond zegt dat padel een combinatie is van tennis en squash maar degene die het een paar keer hebben gespeeld hebben snel door dat hier eigenlijk niets van waar is en padel een op zich zelf staande grandioze sport is.

volwassenen

Dat ben je vanaf je 18e jaar en kun je op verschillende wijze deelnemen aan trainingen. We beschrijven hieronder eerst de niveaubepalingen en vervolgens de groepsgroottes waar je uit kun kiezen en waar je op moet letten bij het kiezen hiervan.

Padel Rebels

Vanaf 4-17 jaar. Op dit moment een kleine doelgroep, maar we zijn voorbereid. De trainers volgen trainingen om de jeugd op te gaan leiden en te trainen. Zij besteden hier veel tijd aan en weten wat ze moeten doen. In Spanje heeft het ook even geduurd. Eerst speelden de mama’s en papa’s en pas sinds 2014 is het gaan leven onder de kids. Nu is het niet meer weg te denken uit het dagelijks straatbeeld en wij pikken daar graantjes van mee. Door stages en opleidingen periodiek in Spanje te volgen zijn wij klaar voor de kids! Dus schroom niet! Heb jij een zoon of dochter die het eens een keer wil proberen? Geen punt! Maar wees gewaarschuwd, het is verslavend.

Bedrijven, verenigingen en instellingen

Aangezien de sport sinds 2 jaar een enorme groei kent, groeit gelukkig ook de vraag bij diverse instanties. Wil jij een keer met je bedrijf, personeelsvereniging, bestuur van een vereniging of wat dan ook, kennismaken met padel? Dat kan. Wij verzorgen graag een clinic die je niet snel zult vergeten. Stuur via de contactpagina een verzoekje in en wij nemen per ommegaande contact met je op!